Werkzaamheden

onderhoud

Wat de tuin nodig heeft, is aan de ene kant afhankelijk van de beplanting en bestrating of halfverharding in de tuin. Maar aan de andere kant ook aan wat jezelf mooi vindt.

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat de omgang van mensen met hun tuin heel verschillend is. De één vind het fijn als ik om de maand langs kom om de tuin netjes te maken. Terwijl de ander het mooi vindt om alles op z’n beloop te laten en slechts her en der bij te sturen. En weer een ander wil het meeste zelf doen. Waardoor het genoeg is als ik één keer per jaar langs kom om de heggen te scheren en de struiken en bomen te snoeien.

Daarom ga ik voor het onderhouden van jouw tuin graag samen met jou de tuin in om te kijken wat de tuin nodig heeft, welke werkzaamheden jij graag zelf doet en welke je wil dat ik doe. Hierbij zal ik mijn advies natuurlijk ook geven.

aanleg

Ik denk graag met je mee over veranderingen in jouw tuin, om die vervolgens uit te voeren. Dat kan gaan om een nieuwe schutting of heg op de erfgrens, een vijver, bestrating of halfverharding van een terras of paadje, nieuwe beplanting, bomen of struiken, het afvoeren van regenwater van het dak van uw huis naar de tuin, een takkenril, een gazon, een stapelmuur, een pergola of een tuinhuis. Bij het maken van nieuwe elementen kijk ik altijd naar de mogelijkheid van hergebruik van oude materialen uit de tuin.

 

tuinontwerp

Als je behoefte hebt aan meerdere veranderingen in de tuin, dan kan ik ook langskomen om samen te onderzoeken wat de wensen zijn. Om die vervolgens om te zetten in een ontwerp voor de tuin. Dit ontwerp teken ik eerst met potlood en kleur het later in. Als jullie behoefte hebben aan extra visualisatie om een goed beeld te krijgen van de nieuwe tuin kan ik er ook een extra perspectief tekening bij maken.

Het is ook mogelijk om samen te bekijken wat jullie in de tuin willen aan elementen en hoe jullie er gebruik van willen maken. Om vervolgens dit stapsgewijs samen te realiseren zonder ontwerp. Hierbij gaan we samen in de tuin de vormen uitzetten van bijvoorbeeld een pad, border, grasveld, bloemenweide, bosje, speelhuisje, moestuin etc. Zo kunnen we in goed overleg de tuin samen ontwerpen.